TANKAR OM SKRIVANDE PÅ UNGBIB

3 Feb

Har inte skrivit så mycket som jag skulle vilja på bloggen det senaste, men väl pysslat med ett och annat. Bland annat har jag blivit intervjuad av bloggen Ungbib, och den intervjun publicerades idag. Där fick jag bland annat möjlighet att bred ut några tankar och tips om skrivande utifrån min egen erfarenhet. Gå gärna in och kika.

Inte bara för intervjun med mig, det är överhuvudtaget en mycket läsvärd blogg. Bakom den står Erik Edwardson, den kunnige, engagerade och till synes helt outtröttlige ungdomsbibliotikarien på Höganäs Bibliotek. Erik älskar uppenbarligen inte bara litteratur utan överhuvudtaget kultur.

Inte minst ungdoms- och populärkulturen hålls man ständigt updaterad om ifall man följer hans blogg. Det kan vara allt från serier via kulturtidskrifter till japanskt mangamode, musikgrupper och film.  På senare tid har det varit en mängd intervjuer, varav min är en, med allt från kända personer till ungdomarna som besöker Höganäs Bibliotek.

Tips från Konfliktportalen: Acidtrunk skriver om Göran Lindberg, Andrea Doria konstaterar att Man kan alltid lita på AD, apropå Arenadebatten anser Dagens Konflikts nya skribent Roya att det ska vara Mer klass men också mer sexualitet, Dom Ljuger kommenter trafikkaoset i Stockholm i På tal om ass-rape, Kvinnor manar Stoppa vuxenarbetet, Tusen pekpinnar förtäljer att Strukton rail och Banverket mördar utanför Linköping

Övriga tips: Sopåkare förlorar i AD och Arbetsdomstolen befäster sin position som klassdomstol (på ägarklassens sida i alla lägen), självklart är Sopåkarna chockade efter domen, lite märkligt däremot när Fackklubb försvarar direktörslön, apropå Modernas nya utställning skriver Annika von Hausswolff Enfaldiga konstnärer bör lära av 60-talets urbloggare Lee Lozano, årets Ivar Lo pristagare är Ingen annan än Anna Jörgensdotter, grattis!

4 svar to “TANKAR OM SKRIVANDE PÅ UNGBIB”

 1. Erik Edwardson februari 3, 2010 den 11:39 e m #

  Tack för de fina orden Salka, de gör mig glad! Det var väldigt roligt att få en intervju med dig på [ungbib]. Dina tankar om skrivande kan jag anända mig av om jag lyckas starta den skrivargrupp på Höganäs Bibliotek som planerar och hoppas hitta deltagare till. Lev väl!

Trackbacks/Pingbacks

 1. anarkisterna.com » Arkiv » Fittja 2: Tack för allt stöd! - februari 4, 2010

  […] Jönsson skriver ”Publicistklubben och Orrenius – efterföljande debatt”, salkavalka skriver TANKAR OM SKRIVANDE PÅ UNGBIB, Anders_S skriver Arvsrätten och mångkulturen – om en postmodern avhandling, andread0ria […]

 2. Konfliktportalen » Blog Archive » Fittja 2: Tack för allt stöd! - februari 4, 2010

  […] TANKAR OM SKRIVANDE PÅ UNGBIB av salkavalka […]

 3. Masmo, förorten som gud glömde « Röda Linjen - februari 4, 2010

  […] /Krastavac Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Fattigdomen inte bara finns kvar – den ökar, admin skriver Fittja 2: Thanks for your support!, Fredrik Jönsson skriver ”Publicistklubben och Orrenius – efterföljande debatt”, salkavalka skriver TANKAR OM SKRIVANDE PÅ UNGBIB […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: