VILL DU VETA?

31 Jul

En sak som är irriterande att känna till sommartid är att det var Margaret Thatcher som uppfann mjukglassen. Hon ingick i ett team som kom på tekniken att spruta in luft i glassmassan. På detta sätt kunde tillverkarna minska mängden grädde i glassen och handlarna få betalt för luft.

Efter att jag fick veta detta har jag känt ett behov att dela kunskapen med andra. Alla jag har berättat det för har ryggat tillbaka och påpekat att det ville dom inte veta. Kan inte hjälpas, information wants to be free.

Margaret Thatcher var intelligent, målmedveten och ett svin. Det är svårt att inte tänka att hon helt borde ha inriktat sin kreativitet på att produktutveckla glass.

Här är en sång om Maggie.

Ha det trevligt i solen. Och försök nu att inte tänka på politik varje gång ni köper glass.

3 svar to “VILL DU VETA?”

 1. Hannah augusti 11, 2008 den 10:41 e m #

  Ja, det finns mycket jag helst inte skulle vilja veta. Jag som älskar mjukglass!
  Begreppet ”lördagsgodis” t ex, myntades efter de sk Vipeholmsexperimenten. Vipeholm var ett hem för ”sinnesslöa”, dvs personer med intellektuella funktionsnedsättningar, som utsattes för smärtsamma kariesexperimet med hjälp av sötsliskig kola, Vipeholms-toffee, som under mycket kontrollerade former gavs till försökspersonerna, efter beslut fattat av Sveriges riksdag och Medicinalstyrelsen. Snacka om mänskligt lidande!
  Ändå försöker jag hålla på att mitt barn bara käkar godis på helgen och själv slickar jag glatt i mig mjukglass, helst chokladdoppad, vilken dag som helst i veckan… Suck.
  /Hannah

 2. salkavalka augusti 25, 2008 den 7:19 e m #

  Förlåt för otroligt sent kommentarsvar. Jag har varit på landet utanför kommunikationen.

  Hannah: haha, helt sant. Och de där jävla Ben and Jerry sen! De verkar ha varit stenade vid all sin produktutveckling. En halvliter glass laddad med kakdeg, fyfan vilken livsfarlig produkt. Varje gång jag är onykter och mina moraliska spärrar ur funktion vandrar jag som en zombie till de onda farbrödernas färgglada glasshylla. Suck.

  Johan: grattis! Detta med skrivarkursen verkar ju askul. Framförallt värdefullt att ha så mycket tid avsatt för skrivandet, och dessutom möjligheten till konstruktiv kritik. Att skriva är det roligaste som finns… som är lagligt ;). Önskar dig all lycka!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Äntligen framme! « Johan Fricks blogg - augusti 4, 2008

  […] jag rekommendera läsning på Dagens Konflikt. Det är vårt senaste tillskott till redaktionen, Salka Sandén, som skriver nyanserat om FRA-debatten och varför avlyssning och rigorös kontroll inte är något […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: